Subnavigatie

X

Hoe een fietsvakantie jouw leven zal verrijken

Cruisevakanties, all-inclusive resorts, wintersport, campings; er zijn zo ontzettend veel manieren om op vakantie te gaan én er zijn talloze activiteiten die je tijdens jouw vakantie kan doen! Heb jij al eens een fietsvakantie overwogen? 

De voordelen van een fietsvakantie

Mensen die van fietsen houden, zijn over het algemeen heel fit. Wanneer je besluit om op fietsvakantie te gaan, kun je het beste eerst trainen. Zodra je dat hebt gedaan, kun je de wereld aan! Met de fiets kom je in kleine straten en fiets je door landschappen waar je met de auto niet kan komen. Denk maar eens aan fietsen door de Veluwe of een ritje over Vlieland of Schiermonnikoog. Het is een waar avontuur om op fietsvakantie te gaan. Zo moet je vaak allerlei soorten weer trotseren en karakter tonen. En hoe gaaf is het om elke avond weer een nieuwe plaats te bezichtigen en andere accommodatie te bezoeken? Voel de heerlijke wind in je haren en geniet van de vrijheid, want zeg nou zelf, fietsen is toch heerlijk!

Hoe pak je een fietsvakantie aan?

Bepaal eerst jouw doel van de vakantie: is er een bepaalde plaats waar je uiteindelijk naartoe wilt, of wil je liever een bepaald aantal kilometers per dag fietsen? Zijn er bepaalde routes die jou erg mooi lijken of wil je juist liever op de bonnefooi vertrekken en zien waar je uitkomt? En waar wil je overnachten? Neem je een tentje mee, of wil je liever in een bed & breakfast slapen? Zodra je jouw doel hebt bepaald, kan je jouw route gaan uitstippelen. Daarna ga je zorgen dat jouw fiets tiptop in orde is. Wellicht wil je vooraf nog wat handige items aanschaffen, zoals een fietstas of mandje, telefoonhouder (handig voor navigatie), bidonhouder of reparatiekit. Het kan handig zijn een lijstje te maken van alles wat je mee wilt nemen, zo vergeet je niks.

Welke fiets kies jij?

Weet je niet zeker of jouw fiets geschikt is voor een dergelijke vakantie? In dat geval is het handig om je goed te laten inlichten door specialisten die er alles van weten. Wil je bijvoorbeeld een elektrische damesfiets kopen, of ligt jouw focus meer op een sportieve fiets? De specialist helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze. Heb jij alleen een "normale" fiets? Ook met een gewone fiets kan je op reis gaan. Houd er wel rekening mee dat jouw reisgenoten jou wel bij moeten kunnen houden en zij jou. Heb je toch liever een elektrische variant? Bekijk eens één van de Pegasus elektrische fietsen om te zien wat er allemaal mogelijk is. Fijne vakantie! 

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren