Subnavigatie

X

Verkoop je oude motor en begin het nieuwe jaar met een extra zakcentje!

Motorrijden is voor velen een echte passie. Door motor te rijden, voel je je ultiem vrij en is het ook nog eens mogelijk om files te vermijden en een beetje sportief te rijden. Heb jij jezelf getrakteerd voor het afgelopen jaar en heb je nu eindelijk je droommotor aangeschaft? Dan is dit een goed moment om na te denken over het verkopen van je oude motor. Zo kun je een deel van je uitgave terugverdienen, wie wil dat nou niet? Maar, hoe verkoop je je oude motor op een veilige én snelle manier? Je leest er alles over in deze blogpost!

Verkopen aan een particulier

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je motor zelf te verkopen aan een particulier. Hiervoor zorg je zelf voor een goede advertentie. Je kunt een advertentie ophangen van je motor bij de plaatselijke bakker, supermarkt of apotheek. Helaas gaat hier vaak veel tijd overheen, dus wanneer je kiest voor deze manier, moet je wel even geduld hebben en je motor niet per direct kwijt willen. Daarnaast kan het zijn dat je  berichten krijgt die niet serieus zijn of te maken krijgt met mensen die misbruik maken van je contactgegevens. Wanneer je dit wilt voorkomen en zeker wilt zijn van een veilige én bovendien snelle manier, kun je het beste voor de volgende optie gaan.

Zet je motor op een online platform

Wil jij op een veilige manier je moto verkopen? Online zijn er vele grote platformen te vinden waar je met gemak je oude motor, auto of ander voertuig kunt verkopen. Kijk bijvoorbeeld eens op osw.be. Hier plaats je binnen een paar minuten een advertentie van je voertuig en voordat je het weet, wordt deze gezien door een groot publiek. Om gebruik te maken van dit platform hoef je als verkoper niets te betalen. Dus, wat houd je nog tegen om ervoor te gaan? Hoe dit mogelijk is? Dit komt omdat de aangesloten geïnteresseerde partijen wel een klein bedrag moeten betalen voor hun lidmaatschap. Zo weet je bovendien zeker dat je motor bij een serieus publiek terecht komt!

Maak een goede advertentie

Om een goede, aantrekkelijke advertentie te maken, dien je te beschikken over alle belangrijke gegevens van je motor. Zorg ervoor dat je alle belangrijke papieren bij elkaar hebt en neem een aantal goede foto’s. Zorg ervoor dat alle details te zien zijn, zodat de koper weet waar hij of zij aan toe is. Maak dan ook altijd foto’s van de minder mooie dingen aan je motor, zoals de eventuele schade. Eerlijkheid zorgt tenslotte voor een vlotte en succesvolle verkoop! 

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren