Subnavigatie

X

Wat is een goede gaming pc?

Vraag je je af waarom je (game) pc niet werkt zoals je zou willen? Is je spel constant aan het  bevriezen of crashen? Neemt uw game-pc veel ruimte in beslag in uw kamer, maar is het dit eigenlijk niet waard op het moment? Als dit het geval is, kunt u het best een nieuwe game pc, of uw huidige game pc, samenstellen op een manier waarbij de kosten laag blijven, maar de prestaties optimaal zijn. Om de optimale prestaties van uw game-pc te garanderen, zijn er een aantal stappen die u kunt volgen.

Software

Problemen met uw game-pc oplossen; Wanneer uw gaming-apparaat een probleem tegenkomt dat voorkomt bij bijvoorbeeld het spelen van een spel, is de eerste stap om het probleem te begrijpen. In het algemeen is een game-pc een multifunctionele computer waarvan de grootte, functies en prijs het mogelijk maakt voor gemiddelde eindgebruikers  te bedienen. De meeste personal computers zijn ontworpen om te worden bediend door een gemiddelde gebruiker, en niet door een gespecialiseerde computer expert of -technicus. Toch wordt een gaming pc door de grote spellen van tegenwoordig zwaar belast. Dit maakt de game-pc kwetsbaarder voor veelvoorkomende problemen en complicaties. Als u een probleem tegenkomt bij uw game-pc, is het belangrijk om eerst de oorzaak van de storing te diagnosticeren en te isoleren en is het bepalen van een oplossing.

U kunt de meeste game-compatibiliteitsproblemen oplossen door eerst de installatie van videokaartprogramma's of stuurprogramma's die in uw systeem zijn geïnstalleerd te verwijderen. Als je toevallig een oude videokaart hebt die niet compatibel is met je nieuwste gaming-pc, kun je het vervangen door een betere. Hier vertellen we later meer over. Als uw voorkeurstuurprogramma echter niet beschikbaar is voor uw gaming-pc, kunt u in plaats daarvan de fabrikantstuurprogramma gebruiken. Deze driverdownloads worden over het algemeen bijgewerkt elke keer dat u uw besturingssysteem bijwerkt, dus u moet geen problemen in dit aspect tegenkomen.

Hardware

Uw probleem kan ook een hardware probleem zijn. We nemen even als voorbeeld een oude videokaart. Wanneer u nieuwe spellen speelt die grafisch zwaar zijn, kan uw oude videokaart, of het nou het juiste stuurprogramma heeft of niet, niet bijbenen met de graphics van vandaag de dag. Een nieuwe videokaart kan tegenwoordig erg duur zijn. De nieuwste lijn van NVIDIA was bij release, voor bijvoorbeeld een 3070, ongeveer 500 euro. De prijzen liggen nu tussen de 1000 en 1200 euro. Gelukkig kunt u ook voor een oudere generatie gaan, die ook nog steeds erg goed meedoet met de huidige spelen. Dit is voor een budget game pc aanpassing een hele goede oplossing. Dit voorbeeld is toepasbaar op bijna alle onderdelen van uw game pc.

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren